Thursday, 22 August 2013

Terengganu 0-2 Nismilan (Piala Malaysia 2013 - Matchday 1)

Yaahh! Setelah sekian lama tidak "bersama" bolasepak Malaysia kini se kembali. Walaupun tidak "bersama" namun se totap momorhati an dari jauh. Duo kali yo se dapek poie Paroi musim ni. First game tu tak ingat lak lawan mano tapi yang se ingat game tu Porras score last minit tapi offside. Second game pulak maso monang lawan ATM.

OK, nak cito lolobih pasal monang (boto monang ni, takdo se nak membungak do) lawan tongganu ni pun tak buleh sobab tak tengok game. Highlight yang dapat pun cuma 6 minit. Camera angle pulak tak berapa nak best. Kamera pulak ada satu je. Hmm. 

Se tak kenal penjaring gol pertama ni. Menurut sumber yang boleh dipercayai, nama beliau ialah Fabio Lendro. Tapi kelmarin ada sahabat yang menyebut lain nama beliau ni. Entah lah. Tengok je la gol dia.



video



Sivanesan yang mendapat panggilan untuk mewakili Harimau Muda B (kot?) turut menjaringkan gol. Walaupun rembatannya terbias, kono la jugak lotak namo deh sobagai ponjaring.



video



Bad pula berjaya menyelamatkan beberap percubaan tepat Terengganu. Klip yang ada hanyalah rembatan daripada Ashaari. Dengarnya ada save penalti, tapi klip tu pun tiada.


video video


Kemenangan mengejut ke atas Terengganu ini ternyata menarik perhatian waghieh-waghieh yang amat, amat, amat, AMAT dahagakan kemenangan. Syok poit monang! Keh, keh, keh. 3 pemain Terengganu yang digantung turut menyumbang kepada kemenangan ini. Ismail Faruqi, Effa, dan jugak Muhaimin. Kalau mereka bertiga dapat diturunkan, se yakin keputusan perlawanan akan menjadi amat berbeza.

Cuma untuk mengerdilkan pihak lawan adalah tidak wajar. Kita harus akui bahawasanya Nismilan adalah pasukan underdog. Jika Nismilan berjaya mengekalkan Siva, Nazrin, dan Halim, Nismilan mampu kembali ke Liga Super semula tahun hadapan. 

Target jangan tinggi bona. Payah. Jangan ghondah bonar. Bungkor. Baby steps. Di saat-saat kejatuhan beginilah penyokong seharusnya lebih kuat berada di belakang pasukan. Keh Keh Keh. 

Jumpo kek Paroi sabtu ni! Jangan boharap bona! Tapi winger Pahang tu maghin kono red card. Ado can jugak la sobona eh nak buek kojutan laie.

MUSUHNYA HABIS BINASA!



2 comments:

  1. Harap en kid ado kek stadium sabtu nie hikhikhik

    ReplyDelete
  2. in shaa Allah ado..asik kojo yo..kayo eh tak jugak..keh keh keh

    ReplyDelete